Werkgevers schuiven boete schijnzelfstandigheid af naar zzp'er
Sommige werkgevers proberen de verantwoordelijkheid, en boetes, voor eventuele schijnzelfstandigheid in de schoenen te schuiven van hun flexibele arbeidskrachten.
Sommige werkgevers proberen de verantwoordelijkheid, en boetes, voor eventuele schijnzelfstandigheid in de schoenen te schuiven van hun flexibele arbeidskrachten.
De strengere regelgeving rondom schijnzelfstandigheid zorgt er niet voor dat zzp'ers - zoals VA's - overstappen naar een functie in loondienst.
De Belastingdienst stelt alsnog de boetes uit voor de inzet schijnzelfstandigen in 2025. Virtual assistants en andere zzp'ers kunnen weer even rustig ademhalen. Tot 2026.
Zzp'ers en opdrachtgevers zijn in rep en roer over wetgeving die schijnzelfstandigheid moet bestrijden. Moeten zzp'ers - zoals virtual assistants - zich zorgen maken in 2025?
Met de handhaving op schijnzelfstandigheid in zicht, legt de Belastingdienst uit hoe de fiscus beoordeelt of er sprake is van een arbeidsovereenkomst of zzp-werk.
Melissa Köhler-van der Hulst gooide na vijftien jaar het roer om en begon als virtual assistant.
Esther Harskamp werkt al 24 jaar bij het Maasstad Ziekenhuis. In die tijd groeide ze als mens enorm, mede dankzij de bijzondere steun van haar managers. Sinds dit jaar werkt ze daarnaast ook nog als virtual assistant. "Het geeft me nu al veel energie."
Jolanda van Velsen wisselde haar kantoorbaan als HR-manager in voor het ondernemerschap van de virtual assistant. Dit is haar verhaal.
Ana van der Veen combineerde een eigen bedrijf als VA met mantelzorg. Dat was zwaarder dan verwacht.
Sabine Zweers is officemanager, maar runt ook haar eigen VA-bedrijf. Zij is een ondersteuner met een tweede baan. Zo doet Sabine het.