O nee, niet wéér dat kerstnummer!

O nee, niet wéér dat kerstnummer!

Welk kerstnummer kun jij niet meer horen op jouw afdeling of secretariaat? Een overzicht van de slechtst ontvangen kerstklassiekers.

Sinterklaas is voorbij. Dat betekent dat de rest van de maand in het teken staat van al die andere feestdagen van december. En dat kan je niet missen door de eindeloze playlists aan kerstnummers die vanaf nu nonstop gedraaid zullen worden.

Staat er op jouw secretariaat of afdeling ook een radio te spelen? Dan zul je na een dag of drie al een paar kerstnummers hebben die je compleet de keel uithangen. We doen met de top vijf lijst van meest gehate kerstnummer alvast een voorspelling, welke dat kunnen zijn:

1. 'The Christmas song' van Alvin and the Chipmunks

'The Christmas Song' van tekenfilmfiguren Alvin and the Chipmunks wordt al sinds 1958 gedraaid op de radio. Toen was een nummer door niet-bestaande artiesten nog een nieuwigheid, maar de decennia hebben de hoge stemmetjes behoorlijk sleets gemaakt.

2. 'Blue Christmas' en 'Merry Christmas Everyone' van Shakin’ Stevens

Die arme Shakin' Stevens (Britse jaren tachtig popster Michael Barratt). Hij krijgt niet veel liefde van zijn landgenoten, zo blijkt uit een onderzoek naar de beste en slechtse kerstnummers van vorig jaar. Die beoordeelden twee van zijn kerstnummers 'Blue Christmas' (een cover van The King, Elvis Presley) en het vrolijke 'Merry Christmas Everyone' als behoorlijk irritant. De reden? Vooral omdat ze een 'gemaakt' kerstgevoel probeerden op te dringen aan de luisteraar.

Tja, als je met alle lichtjes, kerstbomen, versierde winkels en huiskamers al niet in de stemming kan komen - dan helpt kerstmuziek ook niet.

3. 'Wonderful Christmas Time' van Paul McCartney

Alweer een kerstklassieker die luisteraars tot op het bot verdeeld. 'Wonderful Christmas Time' nam Paul McCartney in 1979 helemaal alleen op in de studio. Het nummer van de ex-Beatle en (toen recente) ex-Wings-muzikant zou zelfs in tien minuten geschreven zijn. Behoorlijk knap voor een nummer dat sindsdien niet meer weg te slaan is van de radio.

'Wonderful Christmas' is behoorlijk polariserend. Enerzijds vinden muziekrecensenten het nummer slecht in elkaar zitten (nogmaals: in tien minuten geschreven) en is het de afgelopen vier decennia compleet grijsgedraaid. Anderzijds is het volgens anderen weer ongeëvenaard, juist omdat het blijvende succes aantoont dat McCartney de allerbeste songwriter is ooit (of in ieder geval van The Beatles).

4. 'Last Christmas' van Wham!

Wat doet deze klapper op een lijst van meest gehate kerstnummers, vraag je je misschien af. De eerste klanken van dit nummer van Wham! doen waarschijnlijk meteen denken aan schoolfeesten, kerstgala's of intieme feestjes met vrienden en geliefden. Wat een nostalgie! Wat een herkenning - hartepijn, opnieuw beginnen, volwassen worden...

Maar als je 'Last Christmas' 24 keer achter elkaar op zet, zoals deze Oostenrijkse DJ in 2015 deed, dan ben je al snel klaar met de prachtige stem van George Michael. Zelfs de dochter van de radiopersoonlijkheid kon het destijds niet meer aan en belde na twee uur en de zoveelste 'I gave you my heart' of hij alsjeblieft wilde stoppen.

5. 'Mistletoe and Wine' van Cliff Richard

Tja, Cliff Richard. Sommige Britse luisteraars kunnen zijn kerstnummers in ieder geval niet meer aanhoren. Het afgelopen decennia verschijnt zijn naam steevast op de bodem van meest geliefde songs. Dat betekent trouwens niet dat mensen niet gewoon zijn feestelijke albums blijven kopen. Vorig jaar eindigde 'Christmas with Cliff' nog op de tweede plek van best verkopende kerstalbum (aan de overkant van de Noordzee).

Niet alleen maar kerstkommer en kwel

Natuurlijk zouden deze vijf nummers niet op deze lijst staan, als ze niet zoveel gedraaid zouden worden (kijk maar naar deze top 50 van Sky Radio). Wat uiteraard weer een teken is van hoe geliefd deze kersklassiekers eigenlijk zijn.

Wij zijn heel erg benieuwd naar de kerstnummers die jouw secretariaat laten swingen of juist niet.

Welke nummers worden er gedraaid op de redactie van Management Support? Vera houdt van 'Stop the Cavalry' van Jona Lewie en Hans draait graag 'Funny Looking Angels' van Smith & Burrows (als hij 'All I want for Christmas' van Mariah Carey helemaal platgedraaid heeft).

Oproep:

Welk kerstnummer kun jij niet meer horen op het secretariaat? En welke staat juist met heel veel plezier op repeat? Laat het ons weten! In onze LinkedIn-groep of via de mail: redactie.managementsupport@vmnmedia.nl

Lees meer over

Zo herken je een giftige werkomgeving als je solliciteert

Zo herken je een giftige werkomgeving als je solliciteert

Dit zijn vier tekenen om op te letten als je solliciteert bij een nieuwe werkgever, en je wilt weten of dit een gezonde werkomgeving is.

De kreeftentheorie van Yousri Moundour geldt ook voor ondersteuners. Foto: Cor Salverius

'Ongemak is een cadeautje' [video]

Je krijgt het liever niet van de Sint in je schoen, maar ongemak is volgens verandermanagementexpert Yousri Mandour een cadeau voor de assistant. Bekijk het korte video-interview met hem.

Laat AI jouw routines overnemen, zodat jij je kunt richten op de echt leuke en complexe taken van het ondersteunen. Foto: Cor Salverius

Jim Stolze: AI is een supergereedschap

Wees niet bang voor AI, zegt techondernemer Jim Stolze. Laat het jouw routinematige werk overnemen, zodat jij meer voldoening uit je werk kunt halen.

Vijf tips om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken

Vijf tips om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar te maken

Seksueel overschrijdend gedrag bespreekbaar maken op de werkvloer kan ongemakkelijk zijn. Misschien heb je wat aan deze adviezen van experts.

Ongewenst gedrag op het werk neemt licht toe

Ongewenst gedrag op het werk neemt licht toe

Ondanks overheidscampagnes lijkt ongewenst gedrag op de werkvloer niet af te nemen. Hoe komt dat?

Waarom wordt het kantoor als druk ervaren, ook al valt het mee?

Waarom wordt het kantoor als druk ervaren, ook al valt het mee?

Drukke kantoorruimtes leiden af. Maar soms kan een werkvloer drukker voelen dan die daadwerkelijk is.

Tien tips voor meer zelfvertrouwen op de werkvloer

Tien tips voor meer zelfvertrouwen op de werkvloer

Kun je meer zelfvertrouwen gebruiken? Dit zijn volgens onze trainer Karen Visser de belangrijkste tips waarmee je bouwt aan zelfverzekerdheid.

Autisme op de werkvloer? Kijk naar het individu en diens kwaliteiten

Autisme op de werkvloer? Kijk naar het individu en diens kwaliteiten

Autisme op de werkvloer een probleem? Niet als je iedere medewerker primair als mens ziet, met of zonder autisme. En ieder van hen vraagt wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Die aanpak maakt veel verschil.