Eerste hulp bij burn-out

Eerste hulp bij burn-out

We hebben het allemaal ontzettend druk, een zorgwekkende ontwikkeling. Je hoort steeds vaker dat mensen een burn-out hebben. Wat zijn de verschillen met overspannenheid? Hoe herken je de signalen? Wat kun je doen om het te voorkomen en hoe herstel je van burn-out? Burn-outexpert Maria Dekker geeft tekst en uitleg.

Vitaliteit, vertrouwen en verantwoordelijkheid voor meer werkgeluk

Vitaliteit, vertrouwen en verantwoordelijkheid voor meer werkgeluk

Werkgevers zien een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd als een medewerker met privéproblemen kampt, zoals een scheiding. Medewerkers hebben liever niet dat hun werkgever zich met hun privésituatie bemoeit. Dat blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Visma | Raet. Werkgevers zetten dan ook veel meer in op vitaliteitsbeleid. Want werkgeluk is een factor die de prestaties het meest ten goede komt.

Samen werken aan (nog) meer werkgeluk

Samen werken aan (nog) meer werkgeluk

Gelukkige mensen zijn vaak gezonder, hebben betere sociale relaties en ervaren minder stress. Goede redenen om eens te kijken naar je eigen werkgeluk en hoe je dit kunt vergroten. HR-experts Gea Peper en Heleen Mes geven tips voor meer voldoening en plezier op het werk.

Heb je al geademd vandaag?

Heb je al geademd vandaag?

Ken je dat? Dat je zo druk of gestrest bent dat het lijkt alsof je vergeet te ademen? Als je jezelf aanleert om af en toe een adempauze in te lassen, kan dat op alle fronten veel ruimte geven.

Stop, Look, and Listen Baby!

Stop, Look, and Listen Baby!

Als ik thuis aan het werk ben, bouw ik regelmatig mini-pauzes in. Korte pauzes waarin ik bewust wat rek en strek en adem. Even stoppen met je werk en afstemmen op de behoeftes van het lichaam maakt, dat je wat makkelijker uit de hamstermolen van het werkende bestaan kunt stappen.

Mindfulness: zet de kop weer op de kip

Mindfulness: zet de kop weer op de kip

Een vervelende opmerking van een collega, je baas die weer een onmogelijke deadline stelt, of een oneindige takenlijst waardoor je van klus naar klus holt. Het zijn momenten waarop stress de overhand krijgt en het kan voelen alsof je een kip zonder kop bent. Of eigenlijk, zegt trainer Lot Heijke, een kop zonder kip. Het hoofd is er nog wel, maar de verbinding met het lichaam is weg.