5 redenen om te werken aan je zichtbaarheid

5 redenen om te werken aan je zichtbaarheid
Deze afbeelding werd gemaakt met behulp van AI. Foto Shutterstock

Hoe kun je jezelf profileren, zonder opschepperig of betweterig over te komen als assistant? Expert Mirjam Hubregtse geeft advies.

Ben je hard aan het werk, maar heb je het idee dat niemand weet waar je de hele dag mee bezig bent? Zorg jij er achter de schermen voor dat alles op rolletjes loopt? Wil jij gezien worden als een professional en je meer gewaardeerd voelen?

Dan is het tijd om meer in de spotlights te gaan staan! Door jezelf op de juiste manier te presenteren opent zich een wereld vol kansen. Lees hieronder 5 redenen om te werken aan je zichtbaarheid.

1. Waardering

Zichtbaarheid leidt tot erkenning. Als anderen zien welke waarde je toevoegt en welke resultaten je behaalt, word je meer gewaardeerd. Deel daarom je successen met je collega’s, klanten en leidinggevenden.

2. Je loopbaan krijgt een boost

Je wordt sneller opgemerkt voor promoties, uitdagende projecten en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Laat jezelf zien tijdens teamvergaderingen en andere bijeenkomsten. Leidinggevenden zijn geen helderzienden, dus geef aan wat jij kunt en wilt. Daardoor krijg je meer kansen.

Ook als je een meer ondersteunende rol hebt bij een vergadering, kun je laten zien dat je een professional bent. Door te laten zien wat je kunt en welke resultaten je behaalt, vergroot je je kansen op promoties en nieuwe carrièremogelijkheden. Je wordt wellicht gevraagd om nieuwe collega’s in te werken of trekker te zijn bij een uitdagend project te leiden.

3. Meer invloed

Door je ideeën te delen, kun je invloed uitoefenen op belangrijke beslissingen. Laat je stem horen. Dit kan ook in 1-op-1 gesprekken. Hierdoor vergroot je je invloed.

4. Betere samenwerking

Laat je collega’s weten waar jij aan werkt en betrek hen daarbij. Zo kunnen zij input geven. Samen bereik je betere resultaten. Deel ook met je collega’s waar jij tegenaan bent gelopen en wat je daarvan hebt geleerd. Je collega’s willen graag van je leren.

5. Zelfvertrouwen

Zichtbaarheid versterkt je zelfvertrouwen en dat straal je ook uit naar anderen. Dit wekt vertrouwen bij collega’s, leidinggevenden en klanten. Iedereen wil graag werken met een professional, dus laat zien dat jij dat bent.

Waar wacht je op?

Werken aan je zichtbaarheid zorgt ook voor persoonlijke voldoening. Het geeft je een gevoel van trots en zelfvertrouwen wanneer je jouw successen deelt en anderen inspireert met jouw verhaal. Het is een manier om jouw stem te laten horen en impact te maken.

Het vergroten van je zichtbaarheid op de werkvloer biedt dus veel voordelen. Zichtbaarheid opent deuren naar nieuwe kansen. Je kunt meer invloed uitoefenen en het geeft je zelfvertrouwen en waardering van anderen. Bovendien draagt het bij aan je loopbaanontwikkeling en het maakt je werk gewoon veel leuker! Dus waar wacht je nog op? Neem actie, laat jezelf zien en geniet van de voldoening die het geeft en de kansen die het oplevert.

Heb jij het boek 'Profileren zonder Opscheppen' al in huis?

In 'Profileren zonder Opscheppen' kun je tips lezen over hoe je jezelf op een prettige manier zichtbaar maakt en hoe je op een overtuigende manier jouw ideeën en mening kunt laten horen. In dit boek staan ook tips voor het solliciteren en voor als je aan een nieuwe baan begint.

Je kunt 'Profileren zonder Opscheppen' inkijken en meteen bestellen bij Bol.com. Of je kan bij de gelijknamige training volgen.

Dit artikel werd geschreven door Room to Grow-trainer Mirjam Hubregtse, een van de sprekers op ons Management Support Event.

Bewaak je grenzen door eens 'nee' te zeggen

Bewaak je grenzen door eens 'nee' te zeggen

Bij reorganisaties, ontslagen of fusies kan het secretariaat opeens drastisch veranderen. Hoe bewaak je grenzen, rollen en functies? Dit is de tweede aflevering van de serie 'krappe bezetting' van werkplektrainer Karen Visser.

Jocelyn Rebbens - Foto Ingrid Schoonen.

Dit is dé psychologische vaardigheid van nu!

Jocelyn Rebbens vertelt over de belangrijkste psychologische vaardigheid van nu en de toekomst. 'Zo haal je de angel uit emotie.'

'Mijn herseninfarct leerde me om voor mijzelf te kiezen'

'Mijn herseninfarct leerde me om voor mijzelf te kiezen'

Assistant Miranda Hogendoorn kreeg een herseninfarct op haar 41ste. Ze ontdekte hoe weinig er bekend was over niet-aangeboren hersenletsel voor mensen onder de 65. Ze besloot een boek te schrijven over haar ervaringen: 'Spin in welk web?'

Microsoft Copilot voor betrouwbare vergadernotulen en interne nieuwsupdates

Microsoft Copilot voor betrouwbare vergadernotulen en interne nieuwsupdates

Gebruik jij Copilot al? Innovatiecoach en techexpert Bouke van Kleef legt uit hoe je deze AI-tool van Microsoft kan inzetten voor notulen, samenvattingen en nieuwsbrieven.

Slim ontwerpen met Canva

Slim ontwerpen met Canva

Canva is een ontwerpplatform, waar je zonder ervaring onder andere presentaties, visitekaartjes, logo's of posters kunt maken. Handig voor de ondersteuner die een nieuwsbrief of presentatie moet maken. Techexpert Gertjan Groen legt uit hoe je met Canva aan de slag gaat

Beperk het lijden van scheiden op het werk

Beperk het lijden van scheiden op het werk

De zomervakantie is voorbij, de scholen beginnen weer. Net zoals veel echtscheidingsprocedures.

Fantastische boeken voor de nazomer

Fantastische boeken voor de nazomer

Er rest nog een klein beetje zomer. Ben je op zoek naar een boek om je in te verliezen? Dit zijn de tips van hoofdredacteur Vera Bot en eindredacteur Hans Klis.

Kledingdilemma's bij warm weer

Kledingdilemma's bij warm weer

Hoe blijf je koel in de zomerse hitte, maar ook representatief en professioneel gekleed? Imagostyliste Berna de Jong geeft advies.