5 boeken om geïnspireerd de lente in te gaan

5 boeken om geïnspireerd de lente in te gaan

Het (zon)licht aan het einde van de tunnel komt steeds dichterbij. Deze boeken bereiden je professioneel én persoonlijk voor op het nieuwe seizoen.

De redactie van Management Support schrijft regelmatig over nieuwe boeken en hun auteurs. Afgelopen najaar kozen we al vijf boeken om opnieuw onder je aandacht te brengen en ook in januari stelden we een dergelijk lijstje samen.

Dat doen we nu, bij de start van de lente, graag weer. De volgende boeken beloven je op uiteenlopende manieren te helpen met jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Lees de interviews en beschrijvingen en bedenk wat jij de komende maanden graag op je nachtkastje wilt hebben liggen!

1. Productiever werken met meer energie

2020 heeft het vak van ondersteuner sterk beïnvloed. Nog meer dan voorheen worden eigenschappen als zelfstandigheid en resultaatgerichtheid gewaardeerd door leidinggevenden. Dat vraagt om een specifieke houding en instelling, schrijft Karen Visser in haar boek Productiever werken met meer energie.

Lees ook het artikel van Karen Visser: Pak het stuur en kies zelf de richting van jouw loopbaan

vrouw in auto

2. ‘Het vrouwenbrein werkt toch echt anders’

Neurowetenschapper en psychiater Iris Sommer schrijft in haar boek Het vrouwenbrein over de verschillen tussen het mannen- en vrouwenbrein. Denken de geslachten echt verschillend? En hoe houden we daar dan rekening mee op de werkvloer?

Lees ons interview met Iris Sommer >>

Iris Sommer vrouwenbrein
Iris Sommer. Foto: Helke Vijsma

3. Vergaderen kan en moet anders

Auteur Rob de Haas gaf Management Support drie gratis tips uit zijn nieuwe Praktijkgids online vergaderen. Hierin lees je hoe jouw vergaderingen productiever én leuker kunnen worden.

Bekijk eerst de drie gratis tips >>

online vergaderen

4. ‘Verander niet jezelf, maar het systeem’

Moet jij je aan protocollen houden waarvan je het nut niet inziet? Het ligt niet aan jou, maar aan het systeem, zegt projectadviseur Nicoline Mulder, schrijver van Chaordisch organiseren. "Spreek het uit als je denkt: waarom doen we dit eigenlijk?"

Lees ons interview met Nicoline Mulder >>

chaordisch organiseren

5. Afkicken van prikkels met een infodetox

Informatiestress was al een probleem vóór de coronacrisis het verergerde. Met werken en vergaderen op afstand is het risico op informatieoverload alleen maar toegenomen. “Wees kritisch over welke informatie je wanneer binnenlaat”, adviseert Karen Visser, auteur van het nieuwe boek Infodetox.

Lees het interview met tips van Karen Visser >>

infodetox

Meer weten?

Wil je serieus werk maken van jouw ontwikkeling, bezoek dan het opleidingsplatform van Management Support en bekijk ons aanbod van online workshops.

Lees ook:

Onze leestips van afgelopen zomer en najaar en de boeken die we in januari tipten.

Bekijk ook ons aanbod van gratis whitepapers.

In de pauze was er genoeg tijd om het Management Support Magazine door te bladeren. Foto: Cor Salverius

De foto's! Terugblik op het Management Support Event 2024

Het Management Support Event 2024 van 14 november in de Jaarbeurs Utrecht was weer een druk bezocht feest van herkenning. Dit keer leerden deelnemers hoe zij AI kunnen inzetten als bondgenoot.

Management Support Event AI als bondgenoot - samen sterk in support | Jaarbeurs Utrecht

Aftermovie: terugblik op het Management Support Event 2024

Het Management Support Event in de Jaarbeurs Utrecht was weer een groot succes. Bekijk hier een terugblik.

Je mail aan het checken? Vergeet niet te ademen

Je mail aan het checken? Vergeet niet te ademen

De hele dag achter een scherm? Let eens op je ademhaling. Schermapneu kan je na een werkdag uitputten. Zes tips om dat te voorkomen.

Bewaak je grenzen door eens 'nee' te zeggen

Bewaak je grenzen door eens 'nee' te zeggen

Bij reorganisaties, ontslagen of fusies kan het secretariaat opeens drastisch veranderen. Hoe bewaak je grenzen, rollen en functies? Dit is de tweede aflevering van de serie 'krappe bezetting' van werkplektrainer Karen Visser.

'Mijn herseninfarct leerde me om voor mijzelf te kiezen'

'Mijn herseninfarct leerde me om voor mijzelf te kiezen'

Assistant Miranda Hogendoorn kreeg een herseninfarct op haar 41ste. Ze ontdekte hoe weinig er bekend was over niet-aangeboren hersenletsel voor mensen onder de 65. Ze besloot een boek te schrijven over haar ervaringen: 'Spin in welk web?'

Neem zelf de regie over projecten dankzij persoonlijk leiderschap 

Neem zelf de regie over projecten dankzij persoonlijk leiderschap

Jouw baan als supportprofessional draait om meer dan alleen kennis en vaardigheden. Het verschil maak je met krachtig persoonlijk leiderschap en effectieve communicatie, zodat ook anderen zien waar jij in uitblinkt. Maar wat betekent dat precies en hoe versterk je deze onmisbare competentie? Schoevers-trainer Maaike Knoester vertelt hierover.

Beperk het lijden van scheiden op het werk

Beperk het lijden van scheiden op het werk

De zomervakantie is voorbij, de scholen beginnen weer. Net zoals veel echtscheidingsprocedures.

Fantastische boeken voor de nazomer

Fantastische boeken voor de nazomer

Er rest nog een klein beetje zomer. Ben je op zoek naar een boek om je in te verliezen? Dit zijn de tips van hoofdredacteur Vera Bot en eindredacteur Hans Klis.